top of page

Wie ben ik?

Mijn naam is Marjolijn van Hout en ik woon samen met mijn partner Pierre en onze kinderen Roos (2016), Anna (2018) en Gijs (2020). 

Op 1 januari 2014 heb ik Jij&Wei geopend.


Ik bied een omgeving met veel mogelijkheden om (vooral buiten) van alles te beleven wat je in de bebouwde kom niet of nauwelijks tegen komt. Een kleine greep uit wat wij doen: Verzorgen van de kippen, we ontdekken hoe mais groeit en voeren deze aan de dieren, we springen in (modder)plassen, we zoeken kriebelbeestjes en bestuderen die, we zien hoe de aardappels groeien en halen ze uit de grond om ze vervolgens op te eten natuurlijk! We zien hoe suikerbieten groeien en worden gerooid. De tractor is regelmatig aan het werk buiten, dat is ook super interessant. Kortom, wij beleven samen buiten veel avonturen. Buiten zijn stimuleert alle zintuigen bij kinderen.

 

Sinds begin 2023 ben ik in het bezit van het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang. Dit wordt uitgereikt door stichting Groen Cement. Een belangrijk criterium voor het behalen van het kwaliteitsmerk is dat alle kinderen elke dag veel naar buiten gaan en ze spelenderwijs leren omgaan met de natuur door bijvoorbeeld bezig te zijn met de seizoenen, met zaaien en oogsten en leren omgaan met dieren. Er is sprake van een buitenruimte die uitnodigt om de natuur te ontdekken en beleven. Bovendien is op deze locatie natuur verankerd in het pedagogisch beleidsplan. Groen Cement (https://www.groencement.nl/) heeft een checklist ontwikkeld. Op basis daarvan wordt bekeken of een locatie in aanmerking komt voor het kwaliteitsmerk. 

Jij&Wei is een Groene opvang en maakt gebruik van de luiers en producten van Bambo Nature, een bewuste keuze voor het welzijn van jouw kind en de natuur. 
Houten/duurzaam speelgoed is iets wat ik steeds meer aan het doorvoeren ben, passend binnen mijn groene visie. 


Iets wat ik belangrijk vindt is geen verplichte schoolse werkjes, maar het stimuleren van vrij spel.
Ik maak voor de allerkleinsten die dit fijn vinden gebruik van een ergonomische draagdoek- en draagzak.  

Ik vind het belangrijk...

 

 

...dat jouw kind steeds hetzelfde gezicht ziet

 

...dat jouw kind veel buiten komt en leert met respect om te gaan met de natuur, dieren en materialen

 

...dat jouw kind zichzelf kan en mag zijn en zich mag ontwikkelen op zijn eigen tempo

 

 

...dat jouw kind zich veilig bij mij voelt

 

...om jouw kind een dagstructuur aan te bieden en daarin ruimte te geven voor zijn eigen spel

 

...dat jouw kind samen leert spelen, delen en wachten op zijn beurt

.

 

...dat jouw kind zo gezond mogelijk eet; We eten volkoren brood, 1x per dag fruit en drinken 1x per dag een beker yoghurt. Daarnaast biedt ik hen gezonde tussendoortjes aan

 

...dat jouw kind de ruimte heeft zich te ontwikkelen in vrij spel

....om samen met jouw op één lijn te zitten wat betreft de opvoeding van jouw kind
 

En niet te vergeten, vooral:

 

...dat jouw kind een leuke dag beleeft!

bottom of page